Sunday, August 10, 2014

Alhamdulillah.

Bismillah. Assalamualaikum.



After a bit long hiatus, akhirnya baru ada mood nak update blog balik. Hihii.
Seriously, selama 2 bulan menjalani kehidupan di Uni memang banyak kena adapt. Jadual kelas, makan, pengurusan diri and so on memang kadang-kadang ada terlalai sedikit. Well, nama pun manusia kan ^^

Tapi satu pengakuan yang memang saya sedar benda ni sejak masuk Uni, malas kat sini memang tak sama dengan malas kat sekolah. You know that time bile saya malas kat sekolah bila takde mood nak buat kerja masa kat sekolah, benda tu tak menjejaskan mana sebab akhirnya mood tu akan datang dengan sendiri sebab dulu dikelilingi oleh kawan yang akan berusaha sedaya upaya buatkan hati ni jealous dengan kerajinan mereka. But now kat uni, saya JARANG rasa jealous dengan kerajinan mereka and I dont know why :'(
Kadang kadang tu bila saya rasa malas yang teramat sangat, saya akan text mana mana Ejen Solehah untuk suntikan semangat and alhamdulillah boleh recharge balik tapi sampai bila nak bergantung kat orang lain, kan? --"

So after all, hidup di uni memang banyak bantu saya belajar lebih berdikari at least lebih daripada masa duduk asrama dulu. Alhamdulillah for the great Roommates ( Su and Ain) and all the the Classmates ;)

Alhamdulillah for all the bless sepanjang 2 bulan ni.
Allah banyak permudahkan semuanya.
Bak kata ma " Allah tahu kita susah, so Allah permudahkan dalam jalan angah" hmmm alhamdulillah :')
And bersyukur sebab terpilih masuk ke UIA walaupun dulu ada banyak keraguan.
Semoga berjodoh dengan IMPIAN degree nanti :')
Bak kata CL-2NE1 , NEVER STOP DREAMING.


  1. NEVER STOP DREAMING.
  2. I AM A DREAMER.
  3. DREAM HIGH FLY HIGH.
  4. BIIZNILLAH. 

May Allah ease everythings.










ENGINEER TO BE. Inshaa Allah :)
p/s: Hati, kuatlah :'|




I found a stalker. Seriously I dont like anonymous. Please show name, yaw. hihii PEACE :*

No comments:

Post a Comment

friend start with one word .
positive comment , it should be ! (: