Monday, May 5, 2014

HEY, ITS MY BIRTHDAY

Bismillah. Assalamualaikum.


Alhamdulillah.Dah genap 18 tahun bernafas di muka bumi ini. Bermacam dugaan, rintangan, halangan, kenangan yang dah dilalui. Alhamdulillah masih mampu berdiri. Masih mampu melangkah tegar.
Allahu, tak terungkap dengan kata-kata betapa banyaknya nikmat yg Dia kurniakan sepanjang ini.
18 tahun. Moga Allah meredhai segala langkahku selama ini. Dan ditetapkan iman untuk perjalanan yang akan datang.
Hmmm dah 6 tahun ehh hidup tanpa kasih sayang seorang ayah. Tak mampu diungkap dengan kata-kata betapa rindunya kat abah. Hehee ingat lagi masuk last sambut birthday ngan abah. Lepas abah ambik dari sekolah, kitorang ke Kuala Berang untuk buat ic dulu. Oh ohh baru masuk 12 tahun kann hehee. And then, pergi kedai Sweden beli kek blueberry. Ya, arwah abah sangat memanjakan anak keduanya ni. Tapi ada masa tertentu, rotan tu singgah jugak kat badan ni. Hahahhaa okeyyy nakal budak-budak.
Hmmm arwah abah pergi 25 Syawal/ 25 Oktober 2008. Masa tu kat hospital. Bila tahu je abah dah meninggal, perkara pertama di fikiran ;

  • Aku dah jadi anak yatim
  • Result UPSR tak sempat nak tunjuk kat abah

Hmm lepas tu, memang dah tekad, aku besar nanti nak jadi Hepatologist sebab nak rawat penyakit-penyakit hati. Sebab nya arwah meninggal sebab Hepatitis B (angkara pemindahan darah pada tahun 2000)
Dan nak jadi hepatologist kena, belajar betul betul ambik MBBS hehee tapi hmmmm kalau ada rezeki jadi doktor, alhamdulillah. Kalau tak, redha je ;)
And tu lah sebabnya saya memang nak jadi doktor act. 


So, berbalik kepada title. Alhamdulillah ramai nye yang wish hari ni ikut facebook,insta,wechat,wasap and so on. Thank you guysss. I love you infinity :*
And THANK YOU SO SO SO SO MUCH buat Syida, Zakira and Alya for the present and the cake :')
hehee terharu mmmmuaaaah love you all.

Ohh hari ni jugak keputusan untuk tmuduga ipg and Alhamdulillah. Allahu, bersyukur sangat-sangat.


Dan satu kejutan juga hari ni. Dapat panggilan tmuduga Maybank. Allahu, besar nya nikmatMu.
Hari tu masa jawab online assessment serious susah tahap gila :((  Soalan memang perghhh. Tak terfikir dan sememangnya jawab pun tanpa berfikir hahahha. Main tembak guna M16, bm atom, gas pemedih mata dan semuanya. Dahlaa 44 soalan jwb dlm 10 minit rasenye. (tak ingat) tapi seriously memang dah ingat tak kan lulus pon assessment tu hehee,. Tapi ALHAMDULILLAH. Rezeki Allah.
Dah laa pilihan course dan uni tersangatlah daebak yg saya pilih.
  1. University of Incheon- Engineering
  2. University of Edinburgh- Business administration  *hahaaa jom gelak berjemaah
hahaha okeyy hehee lawak lah jugak pilihannya. Sebab macam tinggi melangit je ;)
Tapi kalau dapat, Allahu tak tergambar perasaan. TERLAMPAU GEMBIRA :D




Dan tolong doakan saya untuk dua interview akan datang. Ohh hari tu, biasiswa tunas peneraju, saya tak pergi punn. hehee sebab malas nak di interview. Cuak ;)

okey, till then. 5 mei dah nak habis :( InsyaAllah dengan bertambahnya usia, makin bertambah amalan yang membawa ke Syurga. Amin.

#EjenSolehah worldwide ;)

3 comments:

  1. Wahhh hepi bufday awakkk n good luck awak :)))


    sedih lak baca pasal abah awak sbb saya selalu lawan cakap abah saya T.T

    ReplyDelete
  2. woah daebak ! mabruk ilaik ummi. May He ease your journey after this. Rezeki bukan berenti stakat spm je kan ummi, tengok mane tahu impian awok selama ni tercapai :)) Moga berjodohan dengan uni of edinburgh. Jumpa kat airport ah pasni eh hehehe

    ReplyDelete
  3. Anis Farhana;
    hehee thankyouu. Ye lahh saya pun dulu selalu tarik muka ngn arwah ayah selalu je gaduh ye lahh kanak kanak kan ;) Tapi sekarang hanya doa yg mnghubungkan kami :')

    Ieyda;

    Allahu, bnyknye dorongan dapat malam ni. Gomawo ida. Doakan impian sy jd knyataan. Hehee insyaAllah jupe kat airport ehh ;)

    ReplyDelete

friend start with one word .
positive comment , it should be ! (: