Sunday, May 25, 2014

Dream

Bismillah. Assalamualaikum.



Baru bace post Mawaddah. Huhhh and I agreed 100% with that thing about crush and so on.
Okey, kan dah habis sekolah dan bakal ke Universiti so sometimes, bab bab berlaki sering dijadikan perbualan di group whatsapp hmmmm -.-"

Ohh ye saya pernah "jatuh" masa beberapa tahun dulu dan saya sangat sangat berharap takkan "jatuh" balik masa di u nanti :') Yesss I know the feeling tapi It wont last long laa. Paling kurang pun, fikiran kita akan terjejas sikit ahh pasal mende-mende tak berfaedah ni.
So, saya memang menyerahkan jodoh takdir ni pada DIA sebab I know HE will give the best for me insyaAllah.



Hehee dan ya, dalam hati ni memang takde siapa-siapa pun buat masa sekarang dan I really hope yang DIA akan masih terus menjaga hati ni untuk yang selayaknya :')
Tapi kan nanti nak masuk U hmmmm saya memang lemah sikit ni dalam protect hati ni tapi harap la ejen ejen solehah yang ada kat sana boleh bimbing saya ke arah jalanNya.

Oh hari tu ada sorang ni cakap, budak Uia biasa kahwin awal hahhaahhaa okey, Kak Dena pun kahwin awal kan.
TAPI saya memang nak sambung belajar sampai Master dulu baru fikirkan bende-bende lain. hmmmmmm insyaAllah :') 



So, kawan kawan hingga ke syurga sekalian, jom upgrade hati jom upgrade diri kita. For me, tak payahlaa sibuk sibuk fikir pasal mende mende ni kan. Masuk U pun belum lagi kan. DIA dah tetapkan jodoh kita so kalau awak kunci mati pun crush awak sekarang, kalau DIA kata tu bukan jodoh awak, it wont be.
So apa kata, kita doa je agar dikurniakan imam yang dapat membimbing ke jalan syurga instead of lelaki yang hanya akan mempermudahkan jalan awak ke neraka. opssss. okey done.

A GOOSE DREAM- OST DREAM HIGH

I have a dream,
Even if I’m thrown away or ripped to shreds
Deep in my heart
I have a dream as precious as gem

If by chance, without a reason,
Somebody ridicules me behind my back
I should be patient
I would wait just for that day.

As you always worry,
You say that foolish dreams are poisonous.
Just like a book that tells us about the end of the world
There’s the reality that we can’t turn back already

Yes I have a dream.
I believe in that dream
Please watch over me
Standing in front of that cold wall called fate
I can firmly face it

One day I will pass over that wall
And be able to fly
As high as the sky
This heavy thing called life can’t tie me down
At the end of my life, on the other day that I can smile, let’s be together


I really like the lyrics. Boleh tengok video di youtube yang sekali dengan english translation. Lagu ni membina gila. Ohhh ye lagu ni korea ehh bukan english huihuiiiiii ^^



*and tadi bukak satu blog yang refer pada blog sy ni haiihhhh terharu oooh. thankyouuu ye sis.Sometimes bukan semua bende yang kita fikir, tengok atau perhati tu, dan ya contohnya kpop ni membawa ke arah keburukan. Depends. Ada benda yang kita boleh ikut dan belajar. Dan ada benda yang kita hanya boleh sekadar tengok je. Dan ada jugak benda yang kita tak boleh tengok atau tiru.Sometimes, pendakwah tu tak semestinya seseorang yang berjubah, berpurdah, bertudung labuh, berserban  dan 24/7 tengok astro oasis je memangjang kan, heheeee. Berduniawi boleh, tapi JANGAN SESEKALI tinggalkan ukhrawi ye.Kadang-kadang, orang yang selalu menghadap laptop untuk drama korea, mungkin dalam sehari juga, dia boleh juga menghabiskan 1/2 juz AQ, who knowsss? HUSNUDZON ITU PENTING dalam sesebuah persahabatan.So, I guess, dont judge a movie by its title righttt?

hee, salam ukhuwwah ye dik :)



and till then. Assalamualaikum :)

2 comments:

  1. Betul-betul Ummi. Biar dapat Phd dulu. siyes ah, susah gile nak protect hati nie, and once we fall in love, it was really hard to forget. tapi, takpe, Allah ada.. mohon dgn Dia. InsyaAllah, bittaufiq.. :3

    ReplyDelete
  2. Guys are not important for the time being, and tell me if going overboard too.

    ReplyDelete

friend start with one word .
positive comment , it should be ! (: