Saturday, May 10, 2014

Alhamdulillah for all the blessing

Bismillah. Assalamualaikum.



Akhirnya tarikh yang ditunggu-tunggu buat lepasan SPM 2013 tiba juga. Keputusan UPU telah keluar and Im so glad walaupun dapat pilihan yang ke6, tapi still lah, ALHAMDULILLAH.



Hmm ramai gila Bio Hazardous dapat kat sini and for me its quite :3 hehee tapi alhamdulillah, berada di kalangan mereka maknanya sinar dakwah insyaAllah akan terus menemani diri :))

Tapi actually, masih mengharapkan ipg. Hmm minat ke nak jadi cikgu? Heee insyaAllah minat, lagipun nak sangat subjek Math tu, ye lah masa saya sekolah rendah, Math adala antara subjek yang begitu excited untuk hantar homework atau latihan kalau dalam kelas. Dan selalu berlumba-lumba untuk siapkan latihan Math. Well, I guess my love really with math.
Walaupun engineering ade jugak Math, tapi its still lots of Fizik hmmmm bukan tak suka tapi  :3



 Okey, ye bukan semua dapat UPU kan? Tapi i guess orang yang tak dapat UPU pilihan dia ni,
bnyak lagi cabang yang akan ditunjuk olehNya. Dan actually, rezeki Allah ni luas. So chin up, chingu.
Takkan berakhirnya impian kalau tak dapat mane-mane tawaran. Allah has planned something better for you.
Mungkin Allah nakkan kita lebihkan usaha kita untuk kejar impian kita yang tertangguh tu kan.
Ohh hari ni baru dapat tahu that one of my dearest friend, dapat tajaan untuk aircraft engineering di Akademi MAS and i'm so so so :/ okeyy jealous lah siket sebab dia dapat kos yang memang sy nak dulu tapi itsokey. Rezeki dia. Heheee really congrats for him. Untung ahh dia heheee.  Apa apapun dia memang terbaik ahh sebab dah laa dapat tajaan. Mohon jangan lupa diri ye :)



So, bittaufiq untuk semua 96's for all the path that we will choose.
Dream high. Fly high.
InsyaAllah 2020 Master di University of Edinburgh. Amin :D



And lastly, come join me. Im a dreamer. I dream high. There's always a chance for my DREAM.

Till then. Assalamualaikum :*


3 comments:

friend start with one word .
positive comment , it should be ! (: