Tuesday, April 29, 2014

Dilema lepasan SPM


Bismillah. Assalamualaikum.



Alhamdulillah dah nak masuk bulan rejab eh. Hmm janggal nak tulis entry baru sebab dah lama tak menaip pnjang. Busy katanya. hehhh -___-"

Life is too complicated. Hmmm lepas habis sekolah baru terbuka luas siket pemikiran. Kalau dulu cita-cita impian tinggi melangit nak jadi doktor tapi this fem months, i give myself a thinking.

  • Mampu ke aku jadi doktor? Layak ke? 
  • Hmmmmm dah sedia nak belajar bio balik? hmmmmmmm  :'(
  • Ke mana aku lepas ni? Matrik? Uni? Ipg?
  • Boleh ke nak jadi doktor? Tak takut nak bedah orang? hahaha sememangnya saya seorang penggeli.
  • Engineering loooks so good with me instead of medic. Huh ? :3
  • Sains aktuari also sounds gooood.
  • Tapi jadi cikgu pun best heheee :*

So, boleh nampak tak di situ betapa terbukanya pandangan saya setelah habis sekolah ni.
Ye lah kalau dulu nampak memang nak tuju ke medic je. Kalau ada karnival kerjaya ke mende mende masa kat sekolah dulu selalu aim ke medic. Kalau cikgu sebut bidang guru ke, sains aktuari ke, dah mula hilang minat. Dan sekarang bila result spm hari tu dah tak menjurus ke arah medic baru lah terngadah nak mengoogle bidang lain.

Hmmmm tapi kan, saya tak ingatlah siapa tapi ada seseorang pernah cakap " Tak dapat stret A SPM means Allah nak buka mata kita untuk tengok macam macam bidang lain yg kita tak pernah terfikir pun"

So, to myself especially. chin up. Allah has planned my future better than my thinking :')
3 Mei ni, ada temuduga untuk biasiswa yayasan tunas peneraju di hotel continental :) Tolong doakan iA.
4 Mei ni, UPU tahu. Hmmm i aim for UITM. Asasi kejuruteraan :') Sangat sangat sangat berharap :')
5 Mei ni, IPG. Hmmmm I have my dream for it. I place my hope really high :')

Hmmm case closed.

*********************


Iklan jap hehee ;) REVIEW DRAMA
2 hari ni, non stop tengok drama When love walked in.
Pada asalnya, nak lepas rindu nak tengok Victoria fx @ Song Qian tapi dah terminat dekat Yu Jiang @ Calvin Chen pulak hehheee
Btw, kalau ada sape-sape yang nak suruh rekemenkan drama taiwan or Chinese, you better watch this drama. Ye Victoria tu is fx leader tapi berlakon drama China sekali dengan Zhou Mi (Suju-M member).
Tapi this is the first drama yang hero nye (Calvin Chen) terlampau baik. Selamba je suruh best friend (Zhou Mi) ambik girlfriend die. Hero yang banyak gile berkorban and make me moved into tears :'( I really wish for Yu Jiang in real life ;)

Ohh ye, cerita ni dah 2 tahun pun. 2012 keluar hmmm baru tengok tahun ni sebab frust dengan nichkhun dan tiffany :(( And cerita ni best sebab ade 3 jejaka top MELETOP hehee macam F4 dalam drama BOF tuh ;)

 
 

 




And thats all. Kalau ade mase lapang yang terlampau banyak, dipersilakanlah tengok When love walked in. Almaklumlah lepasan SPM yang masih tak masuk belajar ni memang banyak masa lapang hehee. And sekarang ni masih mensurvey kan drama-drama lain untuk masuk list minggu ni. Eh eh ehhh 3 DAYS (korean drama) pun not bad. Park Yoochun.



Thats all, till then :*



 
she's toooooo cute


p/s: entry kali ni tiada unsur exotics. Mungkin masih angau dengan Calvin Chen ;)
Heh btw, waiting for overdose in charts *___*

6 comments:

  1. medic to engine is such a big difference . All the best =D

    ReplyDelete
  2. Umi, goodluck untuk iv nanti okey .
    Suho clon datang menyeport XD hihi

    ReplyDelete
  3. sme laa dgn aina. skrg pun tgh konfius. dri form 1 lgi aim nk jdi dktor. tpi nasib laa result dpt b+ bio. skrg tgh cuba nsib engineering. kalau dpt mmg rzeki amik engineering. gudluck interview nnti ^^

    ReplyDelete
  4. hai hai hehee . Goodluck Ummi . Allah dah sediakan jalan yang terbaik untuk kite . fightingg !! :):)

    ReplyDelete
  5. semoga dipermudahkan segala urusan yee :D

    ReplyDelete
  6. ewah busynya diaaa yang 5 may tu ehem ehem sikit ! hehe btw goodluck ummi insyaAllah Dia dah tentukn yg terbaekkk untuk kita semua :))

    ReplyDelete

friend start with one word .
positive comment , it should be ! (: