Sunday, March 2, 2014

Throwback



Bismillah. Assalamualaikum.

Malam ni rasa nak buat throwback jee. Heheee membaca kembali post post lama. Ohh rasa macam nak tutup muka dengan bakul je. Haishh malu ahh baca penulisan lama lama. Entah apa apa.
Masa tuh zaman minat Izzue *hahahaa baru 8 bulan berlalu
Masa tuh jugak selalu tulis jiwang jiwang ibarat putus cinta. Allahuakbar. Malunye haishhh.
Tapi tu lahh masa tulis dulu fikiran tak fikir the future heee.
Ada masa zaman tuh tulis post pasal budak sekolah hahaaa tak pasal pasal kena serang. OPSSSS !

Tapi tu lah cepatnya masa berlalu. Dah habis sekolah rupanya. Menghampiri alam dewasa. Bakal mahasiswi universiti. InsyaAllah bakal doktor. Dan semakin berjalan masa, semakin menghampiri mati.

Semoga semua yang berlaku dulu boleh jadikan pengajaran teladan inspirasi and so on.

Azam tahun ni nak perbaiki diri. Menjadi ejen solehah yang terbaik. Walaupun masih menjadi fanatik korea tapi insyaAllah semua tu tidak menghalang. Minat dan hobi tak perlu lupa pada syariat. InsyaAllah.

kata Pencetus Ummah Rahmat Ikhsan:

kami memakai kopiah bukan kerana kami baik
tapi agar kami nampak baik,
supaya kami terhindar dari fitnah orang2 jahat,
^^
begitu juga muslimah tudung labuh,
mungkin juga mereka masih menonton KPOP , masih bangun lewat
tapi mereka memakai tudung labuh agar mereka juga terhindar dari fitnah lelaki jahat diluar sana.
agar tudung labuh itu jadi "kereta kebal" mereka.. PERISAI ZAHIR
dan iman itu perisai batin


Moga beroleh manfaat.

Dan malam ni juga ;


 


hahahaa benci aku budak kecik ni. Hahaa kalau dekat sekolah memang dah kena kejar ni dan sememangnya Nabilah Khairi akan menjadi pelerai :p

btw, saya rindu mereka ; EJEN SOLEHAH. Keep faith sayang-sayangku ^^

till then, Assalamualaikum.

No comments:

Post a Comment

friend start with one word .
positive comment , it should be ! (: