Wednesday, November 21, 2012

Kem STM di Kem Damai Lata Belatan , Besut .


Assalamualaikum. Seperti dijanjikan, here .
Kem ni mase 5-7 November hari tu , well, tak ketinggalan lagi kot :)

Masa mula-mula masuk lorong ni, aishh , berdebar semacam je . Yeah , wonder jugak macamana lah tempat kem tu nanti . Ada orang kata , memang betul-2 dalam hutan . Huh ! Ape ni , duk sekolah lagi baik :(
Ni bilik saya . Besar sangat :) Semua sekali 9 orang. Well , memang best ah :D


Kawasan sekitar kem . Bersih ! 
Tandas dalam dorm yang sememangnya bersih . Comfortable :)


Dewan yang digunakan sebagai tempat program . Dewan tu ade air-cond. Best !

Kawasan depan dorm . Scary jugak lah waktu malam . Dikelilingi oleh hutan. Kat bawah tu ada sungai :)


Kami bertolak dari sekolah sekitar jam 1 la kot . Sampai kat sana dalam 5 petang lebih kot . Sampai je , terus pergi taklimat pasal kem ni . Masa sampai tu , hampir semua sekolah dah sampai . Kirenye kami sampai kedua last ni .Masa tu , ada pemilihan jawatankuasa . Ish, ntah apa-2 ntah . Lepas tu , terus balik dorm , kemas-2 baju . Masa first-2 masuk tu , suka sangat , sebab bilik tu bersih . Yelah , tempat baru kot . Jarang ah jumpa tempat macam gitu .

Malam tu , ada program dengan Ustaz Mizan . Malam Kerohanian ah kira nya . Takleh nak tacing lebih-2 sebab mata memang mengantuk sangat . Tapi dekat last tu , memang betul-betul terasa . Yelah , mnde yang terkena kat diri sendiri . hmmmm :')

Keesokannya, bermulalah LDK . huh ! bosan lah jugak . LDK sama je , dari pagi sampai malam . 6 juzuk untuk 2 jam . Woaaa , memang tak leh capai target ah . Sampai juzuk 15 je . Adoiiii .

Dan hari rabu (last day), dimulakan dengan LDK . Tengah hari tu majlis penutup . Ye , takde yang istimewa dengan kem ni melainkan dengan kebosanan TAPI kalau dihayati banyak benda yang kami dapat . Indeed , banayk yang kami belajar dan insya-Allah akan cuba dipraktikkan :)

Here, ada sedikit gambar yang sempat disnap sebelum balik ke sekolah :)

Sebelum majlis penutup . Dalam dewan besar :)

Abaikan kami . Kat belakang tu generator kem ni . Tepat jam 12.30 , semua suis akan terpadam dengan sendirinya  kecuali lampu tidur, kipas dan lampu tandas :/

Woaaa , kereta sape ni ? Huh ! >.<


Makanan kat kem ni always the best :)





Waitttttt , siapa dia ni ? hmmmm :p


Well, kawan tak mengenal sekolah . :) Yang pakai baju biru tu Penghuluwati kami . Nama dia RAHMAH :)


ni je kot. Malas nak menaip panjang-2 *dah panjang pon :)

sebelum tu , bawah ni untuk dia !




No comments:

Post a Comment

friend start with one word .
positive comment , it should be ! (: