Friday, August 3, 2012

Medic,its the reason to start the biggest effort!

Assalamualaikum dan salam 14 Ramadhan .
alhamdulillah, sekarang masih dalam fasa keampunan .
moga memperoleh maghfirah nya .

2  minggu puasa di hostel and it's not that bad, makanan-2 pun best lah jugak .
oke, berbalik kpd tajuk di atas, medic, tak lah susah sangat kan .
sekarang dah form 4, dan semestinya , hala tuju lepas SPM harus dipersiapkan .
Kalau lah orang lain boleh jadi doktor , why not. semua manusia sama , kan, cuma yang membolehkan seseorang tu untuk berjaya adalah tahap usaha yang dia lakukan ,
Dan kalau ada orang tanya , kenapa minat jadi doktor? i have no reason for that . Gaji bagus , kerja hebat ? tu bukan titik utama sebab untuk jadi doktor ni.

Dalam karya Hlovate, banyak je cerita jadi doktor , cuma mungkin lepas baca 5 tahun 5 bulan ,terlalu memikirkan pasal kerjaya ni . serious , nak berjaya tu bukan senang . Tapi tak mustahil, right ?
Cukup sekadar dapat bayangan macam mana student yang ambik medic ni . Mungkin dah macam tak cukup tanah nak berjalan atau still boleh lepak je . But still, medic is the main point.FAKE it till you make it . Untuk tuju sasaran tu , mulai sekarang kena lah minat BIO tu, bukan sekadar ambik bio tu untuk lulus SPM je . Kalau orang kata PMR tu senang je , mungkin boleh terima , tapi sampai sekarang , tak de orang pernah cakap yang SPM tu senang . Dan start dari sekarang , usaha tu dah tak boleh macam selama ni, munkin kena twice or triple ,. Dan dah kena masuk gear 3 dah kot .

Live well or live hell ,
I choose !

University of Edinburgh,
may ALLAH bless .

No comments:

Post a Comment

friend start with one word .
positive comment , it should be ! (: